facebook

У Генштабі назвали провокацією інформацію про наступ ЗСУ на Донбасі

Інформація про ймовірний план наступу ЗСУ була поширена в Інтернеті.

1670718


У Міністерстві оборони України та Генеральному штабі Збройних сил України називають пропагандистською провокацією поширювану інформацію про нібито підготовлювані диверсійні акти на підконтрольній сепаратистам території і наступ ЗСУ на Донбасі найближчим часом.

Окрім того, як йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційній сторінці прес-служби Генштабу ЗСУ в соцмережі “Фейсбук” в п’ятницю, “такі фальсифікації” мають на меті “виправдати заплановані дії терористичних військ зі зриву мінських домовленостей, а також відведення озброєння калібру менше 100 мм”.

“Ми однозначно заявляємо, що Збройні сили України не допустять провокацій в Донецькій і Луганській областях, але у разі спроби наступу сепаратистів і найманців дадуть гідну відсіч ворогу!” – підкреслюється в повідомленні.

У Генштабі зазначають, що інформація про ймовірний план наступу ЗСУ була поширена в Інтернеті. Представники сепаратистів також зробили заяву, що Україна нібито готова до порушення мінських угод і спробує вирішити питання Донбасу силовим шляхом, при цьому, крім наступальних операцій, нібито буде здійснена низка терористичних актів проти мирного населення на окупованій території.

Як раніше повідомлялося, сепаратисти концентрують сили у передових позицій лінії розмежування з метою наступу на сили АТО. Про це заявив керівник прес-служби Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

Як раніше повідомлялось, самопроголошене керівництво ЛНР і ДНР навмисне розпалює обстановку в зоні проведення АТО напередодні Дня незалежності України, заявив голова української сторони Спільного центру контролю та координації генерал-майор Борис Кременецький.

Читайте також:  До 5 тис. бойовиків на танках і бронемашинах, за підтримки артилерії скоро почнуть наступ, - Муженко

Шукайте деталі в групі Facebook