facebook

Лукашенко: Росія – це наша спільна вітчизна

Мінськ не вибирає між Росією і Заходом.

1670689



Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що перед Мінськом не стоїть проблема вибору – співпрацювати з Росією чи з Заходом, передає БелТА.

“У нас немає позиції вибору: з Заходом чи з Росією, з Заходом чи зі Сходом. Ми ніколи ні з ким не вели переговори, навіть за стіл переговорів не сідали, якщо перед нами ставили вибір: Росія чи Захід”, – сказав Лукашенко на зустрічі з главою Газпрому Олексієм Міллером.

Він відзначимо, що у Білорусі з Росією ніколи не було серйозних проблем “і не буде”.

“Росія – це наше, Росія – це наша спільна Вітчизна. Ми ніколи з Росією не стикалися за великим рахунком, по дрібницях у нас були і будуть питання, живемо в спільному домі. Але ніколи у нас не було великих проблем і ніколи їх не буде . Принаймні, звідси це виходити ніколи не буде”, – сказав Лукашенко.

Наприкінці січня Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь не є частиною російського світу і закликав поважати суверенітет і незалежність країни.

Пізніше, у квітні, Лукашенко заявив, що Білорусь була і залишається найтіснішим союзником Росії і має намір продемонструвати, що вона є представником так званого російського світу.

Читайте також:  Швеція, Данія і Норвегія обмежили щеплення COVID-вакциною від Moderna через побічний ефект

Шукайте деталі в групі Facebook