facebook

На Донбасі в неділю запрацює новий пункт пропуску

Контрольний пункт побудували за польським варіантом.

1670987



Роботи з оновлення контрольного пункту в’їзд-виїзд Зайцеве в напрямку міста Артемівська завершено. Про це повідомив керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у Facebook.

Контрольний пункт запрацює вже завтра в неділю, 23 серпня.

Заходи щодо вдосконалення процедури пропуску за європейським зразком ініціював голова обладміністрації Жебрівський.

“Це було одним із першочергових питань, яке довелося вирішувати, – мінімізувати величезні черги машин на контрольних пунктах пропуску. Транспортні пробки досягали часом 10 км довжини. У зв’язку з цим мною було ініційовано перенесення КПВВ “Бугас” ближче до селища Новотроїцьке на маріупольському напрямку. Роботи з облаштування там незабаром завершаться. Також оновлено КПВВ “Зайцеве” у напрямку міста Артемівська. Тут усе готове для того, щоб 23 серпня з 6 ранку почати пропуск”, – розповів він.

За словами голови обладміністрації, контрольний пункт побудовано за польським варіантом: розширено транспортну смугу, створено спеціальні кишені для заїзду машин. Встановлено по три контрольно-пропускні кабінки в кожний бік, щоб кілька автомобілів одночасно могли проходити перевірку і не заважати руху.

Пункт обладнано всіма зручностями, а також обнесено залізобетонними плитами, на яких розвішані банери з написами “Україна любить тебе”, “Україна тебе чекає”.

“Все оформлено в кольорах українського прапора і з використанням національної символіки: соняшники, пшениця – те, що відображає суть України”, – зазначив Жебрівський.

Він також повідомив, що ставив завдання не тільки поліпшити роботу КПВВ, прискорити процедуру перевірки документів, “але і дати людям, які перетинають лінію розмежування, відчуття підтримки і розуміння, що вони вдома”.

“Жителі Донецької області, які вимушено опинилися на тимчасово окупованій території, повинні знати, що їх тут чекають, що в Україні насправді вільне життя і перспектива розвитку”, – зазначив голова обладміністрації.

Читайте також:  Режим тиші на Донбасі: важка зброя мовчить

За словами очільника обласної влади, очікується, що після введення в експлуатацію пропускна здатність КПВВ “Зайцеве” поліпшиться в 2-3 рази за рахунок збільшення кількості фіскалів і прикордонників, які обслуговуватимуть громадян.

Шукайте деталі в групі Facebook