facebook

Південна Корея припиняє роботу гучномовців на кордоні з КНДР

Пхеньян, у свою чергу, висловив жаль у зв’язку з подіями, що відбулися.

1671714



Угода щодо нормалізації обстановки в районі демаркаційної лінії між Південною Кореєю і КНДР, досягнута в понеділок, 24 серпня, після обміну артилерійськими залпами на минулому тижні, передбачає припинення роботи південнокорейських гучномовців, що здійснюють мовлення в бік Північної Кореї.

Пхеньян, у свою чергу, висловив жаль у зв’язку з подіями, що відбулися, і запевнив, що такого більше не повториться, повідомив радник президента Південної Кореї з національної безпеки.

Раніше в понеділок південнокорейська преса повідомила, що переговори щодо нормалізації ситуації між двома корейськими державами завершені, сторони дійшли згоди.

Радник південнокорейського президента повідомив, що в ході зустрічі сторони також домовилися на початку вересня провести переговори під егідою Червоного Хреста з питання про проведення зустрічей членів розділених сімей. Такі зустрічі можуть пройти вже у вересні.

Як повідомлялося, 10 серпня Південна Корея вперше за 11 років відновила в районі демілітаризованої зони роботу гучномовців, через які ведеться пропагандистське мовлення. Цьому рішенню передував інцидент за участю двох південнокорейських військових, які отримали поранення, підірвавшись на міні, закладеній у демілітаризованій зоні. У Сеулі звинуватили Пхеньян в мінування демілітаризованої зони, в КНДР ці звинувачення відкинули.

Минулого четверга Північна і Південна Кореї обмінялися артилерійськими залпами. Першими відкрили вогонь північнокорейські військові.

Директор бюро розвідки збройних сил КНДР Кім Ен Чхоль, у свою чергу, повідомив, що підрозділи північнокорейської армії поблизу демаркаційної лінії з Південною Кореєю приведені в стан повної бойової готовності.

За даними південнокорейських ЗМІ, після відновлення роботи гучномовців Пхеньян минулого тижня пригрозив Сеулу “невибірковими ударами” по південнокорейській території, якщо Південна Корея не припинить мовлення.
За матеріалами: Интерфакс-Украина

Читайте також:  Путлерівська кампанія з "дезінформації" намагається підірвати демократичну стабільність у світі!

Шукайте деталі в групі Facebook