facebook

Сьогодні в Івано-Франківську розпочинає роботу Патріарший Собор УГКЦ

Сьогодні в Івано-Франківську розпочинає роботу Патріарший Собор УГКЦ.

sobor12



У Соборі візьмуть участь близько 250 делегатів із 57 країн світу. Очолить Собор Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук), інформують в Івано-Франківській Архієпархії УГКЦ.

Делегати проживатимуть у готелі «Надія», робочі зустрічі проходитимуть в Івано-Франківському обласному музично-драматичному театрі. Кожний делегат отримає спеціальну сумку, у якій будуть картки для голосування з підписами «за», «проти» та «утримався», програма Собору, книга «Богослужіння», записник із логотипом заходу, ручка та допоміжні матеріали.

Упродовж трьох днів Собору відбуватимуться пленарні засідання, згідно програми, на яких обговорюватимуть актуальні для церкви питання. Після обіду – робота учасників у групах. Для неї задіяли 16 аудиторій педагогічного інституту Прикарпатського університету по вул. Степана Бандери в м. Івано-Франківську.

Теми трьох днів засідань: «Слово Боже і катехизація. Місійний дух», «Літургія і молитва. Сопричастя та єдність», «Служіння ближньому. Провід – управління дарами».

Глава УГКЦ з усіма учасниками відслужить Панахиду за загиблими героями України (25 серпня в меморіальному сквері, поряд із драмтеатром),  унікальною подією стане відкриття і посвячення пам’ятника митрополиту Андреєві Шептицькому (27 серпня).

Відбуватиметься пряма трансляція подій Патріаршого Собору – на обласному  каналі “Галичина” та інтернет трансляції завдяки «Живе ТБ» – інтернет телебачення УГКЦ.

Читайте також:  Густий туман, ожеледиця - попередили про два дні негоди на Франківщині

Шукайте деталі в групі Facebook