facebook

“Джек Ніколсон” отримав перепустку в зону АТО

Громадські діячі відправили липову заявку і отримали “добро” від СБУ на в’їзд.

1672437



Навряд чи Джек Ніколсон в далекій Америці знає, що тепер він має повне право в’їхати в зону АТО на Донбасі. Пропуск на його ім’я днями з’явився в системі електронних дозволів СБУ. Виявилося, заявку від імені тричі оскароносного американського актора відправили громадські працівники і раптово отримали “схвалення” від силовиків.

– Система видала дозвіл на перетин лінії розмежування вигаданому персонажу – Джеку Ніколсону Джуніору, – повідомляють в Громадському люстраційному комітеті. – Під час оформлення цієї заяви до анкети не були прикріплені навіть необхідні документи, наприклад копія паспорта, однак це не завадило системі дозволити такій особі в’їзд на непідконтрольні території.

Громадські діячі дивуються: незвичайні ім’я та прізвище не збентежили перевіряючих? Чи, може, вони не дивилися “Пролітаючи над гніздом зозулі”, “Китайський квартал” і “Відступників”? Втім, як би там не було, експеримент в підсумку вийшов зовсім не смішно. Виходить, що пропускна система, яку намагаються удосконалити з січня, так і залишилася фікцією. Джек Ніколсон на Донбас не приїде, а от тим, кому по-справжньому потрібно за лінію розмежування, швидше за все, доведеться попотіти, отримуючи дозвіл.

Раніше, в ОБСЄ заявили про різке зростання кількості охочих перетнути лінію розмежування. Про це повідомив на брифінгу заступник голови спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Олександр Хаг.

Читайте також:  У зоні АТО проводять масові обшуки

Шукайте деталі в групі Facebook