facebook

ООН: Домогосподарства Донбасу отримають близько 7 тисяч курчат

Також кожна сім’я отримає по 200 кг спеціально розробленого карного комбікорму.

1672498



Цього тижня нужденні домогосподарства в Донецькій і Луганській областях отримають в цілому близько 7 тисяч голів тритижневих курчат-бройлерів. Про це повідомляє прес-служба Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Забезпечення сільських жителів птицею – це ще один крок, здійснюваний ФАО з метою надання допомоги найбільш вразливим сім’ям, які залишилися без засобів до існування через триваючий конфлікт на сході України.

350 сім’ям-бенефіціарам в Артемівському районі Донецької області та в Попаснянському районі Луганської області будуть видані курчата м’ясо-яєчної породи подвійного призначення, яка характеризується одночасно гарною якістю м’яса і високим ступенем несучості.

Також кожна сім’я отримає по 200 кг спеціально розробленого карного комбікорму. Цієї кількості кормів повинно вистачити на 3 місяці – період, після якого птиця готова на забій. Ті сім’ї, які зволіють використовувати курчат для виробництва яєць, можуть очікувати яйцекладку через 5 місяців.

Минулого тижня ФАО почала розподіл кормів для худоби серед найбільш вразливих сімей, що проживають в буферній зоні конфлікту в Донецькій і Луганській областях. У рамках цієї програми передбачається розповсюдження в цілому 500 тонн кормів для домашньої худоби в поселеннях, розташованих уздовж лінії конфлікту. Для отримання цієї допомоги було відібрано близько 5000 домашніх господарств.

У всіх випадках список домогосподарств на отримання допомоги ФАО формувався у співпраці з органами місцевого самоврядування. Наразі багато таких домогосподарств отримують продовольчу допомогу, яка надається міжнародними та місцевими гуманітарними організаціями.

Читайте також:  Українці, які не споживали газ – платитимуть за його транспортування

Шукайте деталі в групі Facebook