facebook

Росія скерувала на Донбас 37-й конвой з гуманітарною допомогою

Більш як 100 машин везуть понад 1100 тонн гуманітарних вантажів.

1673004



Тридцять сьома автоколона МНС Росії з гуманітарною допомогою вирушила на Донбас, повідомляє в четвер, 27 серпня, прес-служба МНС РФ.

“О 4:00 мск з Донського рятувального центру в Ростовській області колона МНС Росії з гуманітарною допомогою для Донбасу висунулася в бік кордону”, – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що більше 100 машин везуть понад 1100 тонн гуманітарних вантажів, серед них близько 700 тонн навчальної літератури для студентів і школярів Донбасу, а також понад 500 тонн продуктів харчування – крупи, борошно, чай, консерви.

Перед кордоном колона розділиться на дві приблизно рівні частини. Одна з них через прикордонний пункт пропуску Донецьк проїде в Луганськ, інша через пункт пропуску Матвєєв Курган продовжить рух у Донецьк.

У Росії заявляють, що з серпня 2014 року 36 колон МНС РФ доставили більш як 44 тисячі тонн гуманітарної допомоги.

У МНС РФ запевняють, що конвої везуть на Донбас виключно гуманітарний вантаж. У МЗС України вважають, що Росія спрямовує на схід України колони зі зброєю та військовою технікою, а так звані гуманітарні конвої є одним із способів підтримки незаконних збройних формувань на Донбасі.
За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також:  Нафта дешевшає на ситуації в Ємені

Шукайте деталі в групі Facebook