facebook

На борту судна з біженцями виявили 50 трупів

За даними ООН, від початку року понад 2000 біженців загинули, намагаючись перетнути Середземне море з Північної Африки до Європи.

1673020



Тіла близько 50 людей знайдено в трюмі судна, перехопленого біля берегів Лівії, повідомили представники італійської берегової охорони.

Крім того, згідно з повідомленнями, шведський патрульний катер врятував ще приблизно 430 людей з цього ж судна.

Рятувальну операцію проводив шведський корабель Poseidon, який входить до складу флотилії ЄС Frontex, що здійснює рятувальні операції в Середземному морі.

За словами речниці італійської берегової охорони, зараз біля берегів Лівії ведуть 10 подібних операцій з порятунку мігрантів.

У серпні італійська берегова охорона вже виявила в трбмі судна 49 мертвих людей, які задихнулися. Вцілілі з того судна потім дали свідчення, згідно з якими перемитники не випускали людей із трюму.

Перемитники людей у Лівії намагаються скористатися сприятливими погодними умовам і відправити до Європи нові переповнені біженцями судна.

 Багатьох, але не всіх мігрантів із Лівії рятують на морі 

Правозахисники вказують на тяжке становище мігрантів, які дісталися до Європи. Кількість біженців із Сирії, Іраку та африканських країн цього року вже досягла майже 250 000.

За даними ООН, від початку року понад 2000 біженців загинули, намагаючись перетнути Середземне море з Північної Африки до Європи.

Криза значно загострилася в останні місяці. За повідомленнями офіційних представників ЄС, кількість мігрантів, що скупчилися біля кордонів Євросоюзу, в липні перевищила 107 000.

Це найвищий показник від 2008 року, коли почали вести підрахунки.

Джерело: ВВС Україна

Читайте також:  “Як далі жити? 5 дітей залишились без матері”: Подружжя розбилось у моторошній аварії.

Шукайте деталі в групі Facebook