facebook

“Смерть пармезану”. Російський поет Орлуша дасть концерт у Києві

Концерт відбудеться 3 вересня в рамках українського туру “Рідкісний птах долетів до середини Дніпра”.

1672662



Російський поет і автор відомого вірша “Смерть пармезану” Андрій Орлов (Орлуша) дасть концерт у Києві.

Концерт у Києві відбудеться 3 вересня в рамках українського туру “Рідкісний птах долетів до середини Дніпра” в Fedoriv Hub.

Напередодні концерту у своєму Facebook поет написав: “До киян прохання: а не накидати вам, друзі, в коменти тем і новин для віршів на київському концерті? Хто і що (крім очевидних персонажів і подій) вам за останній час набридли “прямнемагукак”? У проекті “Пан хороший” я на сцені пишу експромт на задану тему, але там в цей час мої тексти читає Михайло Єфремов, а тут у мене часу на творчість на сцені не буде. Доведеться писати експромти заздалегідь за вашою наводкою. Заодно голосуйте лайками за найкращу тему/привід для віршика”.

Побажання не змусили себе чекати: розкид підкинутих у коментарі тем – від діяльності мера до всюдисущого Карла.

Новий вірш “Смерть пармезану” Орлуші на тему знищення санкційних продуктів у Росії також став дуже популярним в соціальних мережах.

“Там вдали за рекой жарко печи горят, /Пограничникам грозным не спится, /Но не зная о том, пармезанский отряд /Продвигался к российской границе…” – недавно

Спочатку Орлуша здобув популярність в інтернеті близько десяти років тому, а після книги “Вірші та рингтони” в 2008 році – і в реальності.

Андрій Макаревич тоді написав: “Андрюша Орлов – це неймовірний коктейль з жорстокого цинізму, дитячої беззахисності і веселої мудрості. Все це дивним чином пов’язане зі справжнім гумором, який так рідко сьогодні зустрічається. Так взагалі не буває”.

Читайте також:  В Івано-Франківську виконали пісню-легенду Володимира Івасюка “Червона Рута” китайською(відео)

Крім того, Дмитро Биков, який був співавтором Орлова в сатиричному проекті “Пан хороший” на каналі Дождь, і зовсім називає колегу “головним російським поетом нашого часу”.

Хоч телепроект і закрили досить давно, але випуски “Пана хорошого”, де Михайло Єфремов і Вася Обломов читають вірші Орлова і Бикова, досі збирають сотні тисяч переглядів на YouTube.

Концерти самого Орлуші майже завжди є аншлагами, оскільки публіка знає: від Орлуші дістанеться всім – від гламурної тусовки до, здавалося б, абсолютно “недоторканних” сильних світу цього. Сам автор каже: “Я ніколи нічого не придумую, всі герої і події в моїх віршах реальні”.

Як відомо, Орлуша перебуває в “білому списку” артистів України.

Шукайте деталі в групі Facebook