facebook

США перекинули до Європи винищувачі F-22

Чотири винищувачі будуть базуватися на авіабазі Шпангдалем на заході Німеччини.

1674199



США перекинули чотири винищувачі п’ятого покоління F-22 Raptor в Німеччину для стримування Росії, повідомляє Stars and Stripes.

Вони базуватимуться на авіабазі Шпангдалем на заході ФРН. Разом з літаками прибули 60 військовослужбовців з 95-ї ескадрильї ВПС США. Вони будуть проводити навчання, щоб продемонструвати, що найбільш передові винищувачі можуть бути розгорнуті в Європі.

“Перше розміщення Raptor в тренувальних цілях дасть нам можливість використовувати ці новітні машини для відпрацювання дій разом з іншими літаками ВПС США, наших партнерів та інших членів НАТО”, – сказав командувач ВПС США в Європі та Африці генерал Френк Горенко.

Нагадаємо, в середині червня заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов звинуватив Вашингтон у спробі втягнути Москву в нову гонку озброєнь – таким чином він відреагував на повідомлення про плани США розмістити військові склади у Східній Європі, а також перекинути в цей регіон покоління F-22 Raptor.

У Москві пообіцяли дати “адекватну” відповідь на подібні дії, а також звинуватили країни НАТО в спробі втягнути Росію в гонку озброєнь.

За матеріалами: РБК

Читайте також:  У 2021 році за державним оборонним замовленням наше військо має отримати понад 30 000 одиниць ОВТ

Шукайте деталі в групі Facebook