facebook

На Гавайських островах розпочався експеримент NASA з виживання на Марсі

Шестеро добровольців будуть жити в повній ізоляції від зовнішнього світу на схилі сплячого вулкану Мауна-Лоа на Гавайських острова

1674192



На Гавайських островах розпочалася експериментальна місія NASA з виживання групи людей в обмеженому просторі протягом року. Експеримент проводиться в рамках підготовки до пілотованої місії на Марс, пише The Guardian.

Екіпаж складається з шести чоловік: французький астробіолог, німецький фізик і четверо американців – пілот, архітектор, лікар (він же журналіст) і ґрунтознавець.

У куполі діаметрів в 11 м і висотою в 6 м у кожного учасника місії буде маленька власна кімната. Виходити з купола жінки і чоловіки зможуть тільки в скафандрах.

В роліїжі будуть використані тільки продукти начебто порошкового сиру або консервованого тунця. Крім того, учасникам місії обмежать доступ в інтернет.

Зазначається, що в окрузі гори Мауна-Лоа, де розміщений модуль, майже немає тварин і рослинності.

Головною метою місії є отримання інформації, чи зможуть шість чоловік прожити в замкнутому просторі такий тривалий термін без доступу до свіжого повітря і їжі.

Нагадаємо, раніше віртуальні археологи, що спеціалізуються на детальному вивченні космічних фотографій, відшукали на знімку NASA марсіан, які обнімаються.
За матеріалами: Газета.Ru

Читайте також:  Листи з окупованого Донбасу: Як вижити в “сталіце ЛеНеРо”?

Шукайте деталі в групі Facebook