facebook

Генпрокуратура викликає на допит лідера “Самопомочі” Садового

Раніше Садовий заявив про факти підкупу депутатів напередодні голосування щодо змін до Конституції.

1674451



Генпрокуратура викликає на допит лідера партії “Самопоміч”, мера Львова Андрія Садового для надання інформації про спроби підкупу народних депутатів напередодні голосування щодо конституційних змін, повідомляє прес-служба ГПУ.

“ГПУ розпочала досудове розслідування кримінального провадження за фактом пропозиції невстановленими особами надання неправомірної вигоди народним депутатам України фракції “Самопоміч” за підтримання ними 31 серпня 2015 року на позачерговому засіданні Верховної Ради в першому читанні проекту закону “Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації)” , – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Садовий викликаний 31 серпня на допит слідчими ГПУ в якості свідка за вказаним провадженням.

Раніше сьогодні спікер Верховної Ради Володимир Гройсман попросив ГПУ провести розслідування у зв’язку із заявою Садового про нібито спробу підкупу народних депутатів напередодні розгляду парламентом у першому читанні законопроекту про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади.

Як повідомляв Кореспондент.net, сьогодні президент Петро Порошенко провів закриту зустріч з депутатами, на якій обговорювалася конституційна реформа у сфері децентралізації.

Наступного тижня Верховна Рада має поставити на розгляд питання підтримки змін до Конституції України в частині децентралізації (для цього необхідно 226 голосів “за”).

Зміни до Конституції України у частині децентралізації влади можуть бути ухвалені на наступній сесії, для цього необхідно 300 голосів на підтримку. До парламентської коаліції входять 5 фракцій: Блок Петра Порошенка, Народний фронт, Батьківщина, фракція Радикальної партії Олега Ляшка та Самопоміч.

Разом з тим, у ряду фракцій парламентської коаліції є претензії до президентського законопроекту щодо змін до Конституції. Зокрема в “Самопомочі” заявили, що не голосуватимуть за законопроект.

Читайте також:  Пішов на роботу: на Львівщині знайшли мертвим 25-річного чоловіка

Шукайте деталі в групі Facebook