facebook

Нафта дешевшає через нестабільність на світових ринках

Ціна Brent знову опустилася нижче за 50 доларів за барель.

1674876



Нафта знову дешевшає в понеділок, 31 серпня, після двох днів зростання на тлі нових ознак зростаючої пропозиції сировини на ринку в умовах обмеженого попиту. Як повідомляє агентство Bloomberg, жовтневі ф’ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:00 за Києвом знизилися в ціні на 1,6% – до 49,26 доларів за барель.

Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на жовтень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) впали на 1,3% – до 44,63 доларів за барель.

На тлі суперечливих повідомлень про готовність влади КНР підтримати фондовий ринок китайські акції відновили зниження. Індекс Shanghai Composite після зростання в четвер і п’ятницю втрачає в понеділок більш як 2,5%.

У понеділок з’явилися повідомлення про затримання керівників однієї з найбільших брокерських компаній КНР за підозрою в інсайдерській торгівлі. Регулятор фондового ринку, за повідомленнями ЗМІ, 29 серпня зажадав від учасників збільшити відрахування до фонду підтримки ринку.

Як повідомляв Кореспондент.net, у попередній торговельний день, 29 серпня, нафта дорожчала рекордними темпами – Brent перевищила психологічну позначку в 50 доларів за барель, а WTI – 45 доларів за барель.
За матеріалами: Интерфакс

Читайте також:  Путін може уявити своє життя без президентства

Шукайте деталі в групі Facebook