facebook

У Держдумі запропонували перенести штаб-квартиру ООН до Швейцарії

Депутат Держдуми Ігор Зотов направив відповідне звернення до Генсека ООН і глави МЗС РФ.

1674863



Депутати Державної думи РФ запропонували перенести штаб-квартиру ООН зі США до Швейцарії. З відповідним листом до генерального секретаря всесвітньої організації Пан Гі Муна звернувся член комітету з оборони Ігор Зотов. Копія листа направлена ​​главі МЗС РФ Сергію Лаврову, пише газета Известия.

“У сьогоднішніх умовах ООН повинна зміцнювати свою роль як верховного арбітра на міжнародній арені, а не ставати інструментом впливу в руках Сполучених Штатів”, – заявив депутат.

Як зазначив Зотов, штаб-квартиру необхідно перенести на територію держави, чия зовнішня політика характеризується підкресленим нейтралітетом – таким кандидатом може вважатися Швейцарія.

Депутат нагадав недавній інцидент, що стався з головою Ради Федерації Валентиною Матвієнко, яка отримала візу в США з обмеженнями, що не дозволяють відвідати всі плановані заходи на майданчиках ООН в Нью-Йорку.

“Наразі ООН володіє трьома додатковими штаб-квартирами в Швейцарії, Австрії та Кенії. Чому б не зробити одну з них основною?” – сказав виданню заступник голови ЦК КПРФ Валерій Рашкін.

Член комітету Держдуми з оборони Володимир Комоєдов згоден з колегою, проте бачить труднощі в реалізації такої ідеї. “Швидше за все, перенесення не відбудеться, адже на це потрібні колосальні кошти, але про це треба подумати”, – вважає він.

Нагадаємо, спікер Ради Федерації Росії Валентина Матвієнко як голова офіційної російської делегації отримала запрошення для участі в 4-й Всесвітній конференції голів парламентів країн – учасниць Міжпарламентського союзу в штаб-квартирі ООН, яка триватиме в Нью-Йорку з 31 серпня по 2 вересня. 29-30 серпня цьому заходу передуватиме 10-а зустріч жінок – глав парламентів.

Читайте також:  Вийшов тізер нової частини “50 відтінків сірого” (ВІДЕО)

МЗС Росії повідомило, що візит делегації став неможливим після того, як США видали голові Ради Федерації, внесеній у санкційні списки, візу з обмеженнями.

Шукайте деталі в групі Facebook