facebook

Тривалий перегляд телевізора прискорює розвиток серйозної хвороби

У людей, які проводять перед телевізором п’ять і більше годин на день, в два рази частіше спостерігається розвиток легеневої емболії.

1674856



Люди, які щодня проводять години перед екраном телевізора, мають підвищений ризик захворювання на легеневу емболію, свідчать результати дослідження, представленого на конференції Європейського товариства кардіологів у Лондоні, пише The Independent.

Легенева емболія – ​​захворювання, яке блокує артерію, що несе кров від серця до легень. Як наголошується, від даної хвороби у Великобританії щорічно вмирають близько 60 тис. людей.

Вчені з’ясували, що у людей, які проводять перед телевізором п’ять і більше годин на день, вдвічі частіше спостерігається розвиток легеневої емболії.

Автори дослідження прийшли до висновку, що людям, які захоплюються переглядом різних телешоу, слід приймати такі ж заходи профілактики, як і тим, хто часто здійснює тривалі перельоти.

Вчені попереджають про небезпеку від можливостей сучасної телеіндустрії, що дозволяє переглядати сезони улюблених серіалів і телепрограм цілком.

Нагадаємо, раніше Папа Римський Франциск розповів, що вже майже 25 років не дивиться телевізор.

За матеріалами: Газета

Читайте також:  Akyumen Holofone – смартфон-проектор з діагоналлю у 7 дюймів

Шукайте деталі в групі Facebook