facebook

Камери зняли чоловіка, який кинув гранату в силовиків під Радою

У Мережі також з’явилося фото ймовірного метальника гранати під Верховною Радою.

1675534


Журналісти Радіо Свобода зафіксували на відео учасника сутичок, який кидає гранату в сторону силовиків, які охороняли будівлю Верховної Ради України.

Момент вибуху знятий з двох ракурсів: з будівлі Верховної Ради і з площі перед парламентом. На відео чітко видно, як невідомий дістає з чорного рюкзака вибуховий пристрій і кидає його в бік кордону силовиків.

Відразу після цього метальник тікає з місця події. Це помітно на кадрах з іншої камери. Щоправда, впізнати провокатора за оприлюдненим записом важко. Обличчя – приховано за медичною маскою.


Відео: Радіо Свобода

Нагадаємо, в понеділок, 31 серпня, після інформації про успішне голосування депутатів за децентралізацію між учасниками протесту, міліцією та співробітниками Нацгвардії, які перебували в кордоні навколо парламенту, почалися сутички біля Ради. Мітинг під парламентом переріс у сутички з міліцією. З натовпу в правоохоронців кинули гранату. За даними МВС, постраждали 122 силовики, один боєць Нацгвардії помер у лікарні.

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що причиною загибелі нацгвардейца внаслідок зіткнень під Радою став осколок, гранатометчік затриманий – це “свободівець” з “Січі”. Міністр зазначив, що під Радою були затримані 30 осіб, у одного знайшли гранати.

Тим часом в Інтернеті з’явилося фото людини, яка нібито кидала гранату в групу бійців Нацгвардії. На фото міліцейського посвідчення – боєць батальйону «Січ» Ігор Гуменюк.

Вибух і зіткнення під Радою: фоторепортаж

Читайте також:  Перукарка з Франківська здобула срібло на чемпіонаті світу в Парижі

Шукайте деталі в групі Facebook