facebook

Головування в Раді Безпеки ООН перейшло до Росії

Основними темами для обговорення в Радбезі ООН стануть ситуація на Близькому Сході, Північній Африці та боротьба з тероризмом.

1675550



Росія з 1 вересня починає виконувати функції голови в Раді Безпеки (РБ) ООН, головування РФ триватиме до кінця цього місяця, передає Интерфакс.

Як раніше заявляла офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, “робота в РБ ООН в майбутньому місяці буде проходити в інтенсивному режимі”.

“Центральним заходом російського місяця головування стане відкрите міністерське засідання по темі підтримки миру і безпеки, врегулювання конфліктів на Близькому Сході і в Північній Африці і боротьба з терористичною загрозою”, – сказала Захарова.

За її словами, це засідання відбудеться 30 вересня.

Крім того, як очікується, в ході головування Росії буде обговорено продовження мандата місії в Лівії. За словами Захарової, предметом обговорення стане ситуація в Лівії, стан справ в лівійському режиму санкції.

“Має продовжити мандат місії ООН з підтримки цієї країни”, – зазначила вона.

Як повідомлялося, 70-а сесія Генасамблеї ООН відкриється в штаб-квартирі всесвітньої організації в Нью-Йорку 15 вересня. В її рамках з 25 по 27 вересня пройде саміт, на якому планується затвердити глобальний порядок в галузі розвитку на період після 2015 року. 28 вересня почнеться загальнополітична дискусія, в якій запланована участь понад 150 глав держав і урядів країн-членів ООН. Російську делегацію очолить глава держави Володимир Путін.

Читайте також:  Росія "вішає" вбивство "Мотороли" на "білих расистів" з України

Шукайте деталі в групі Facebook