facebook

США закликають українців протестувати мирно

У Держдепі жалкують про насильство, що сталося поблизу Верховної Ради і закликають до розслідування причин події.

1675549


Влада США висловила співчуття у зв’язку з безладами в понеділок в Києві біля стін Верховної Ради України, передає Інтерфакс-Україна.

“Ми шкодуємо про насильство, що сталося поблизу парламенту і згідно з повідомленнями, що надходять, до загибелі одного правоохоронця і до поранення ще декількох десятків”, – заявив представник держдепу Марк Тонер.

Він зазначив, що Вашингтон закликає всіх жителів України дотримуватися закону і вибирати мирні форми вираження протесту.

“Також ми закликаємо до повномасштабного розслідування причин події. Винні в події повинні понести за це відповідальність”, – додав представник держдепу США.

Нагадаємо, в понеділок, 31 серпня, після інформації про успішне голосування депутатів за децентралізацію між учасниками протесту, міліцією та співробітниками Нацгвардії, які перебували в кордоні навколо парламенту, почалися сутички біля Ради. Мітинг під парламентом переріс у сутички з міліцією. З натовпу в правоохоронців кинули гранату. За даними МВС, постраждали більш як 100 силовиків, один боєць Нацгвардії помер у лікарні. Близько 30 осіб були затримані.


Вибух і зіткнення під Радою: фоторепортаж

Читайте також:  Google стане віртуальним оператором мобільного зв'язку в США

Шукайте деталі в групі Facebook