facebook

Мінкульт хоче ввести податок на розвиток українського кіно

Також міністерство культури обіцяє відповідальніше підходити до охорони культурної спадщини. 

110819



Міністр культури України В’ячеслав Кириленко на звіті уряду в четвер окреслив пріоритети своєї діяльності на найближчий час.

У цілому, за його словами, Мінкульт працює над чотирма реформами, які стосуються фінансування, підтримки кіно, діяльності театрів та охорони культурної спадщини.

Так, Кириленко хоче ввести спеціальний збір на розвиток українського кінематографа, що, за його підрахунками, дасть міністерству культури не менше 250 мільйонів гривень на рік.

Також віце-прем’єр міністр обіцяє “зробити розподіл всіх засобів, які використовуються міністерством культури, прозорим”.

“Перша система розподілу через координаційну раду “Зброя культури”, зараз це вже близько сотні людей, які самі будуть визначати, на які акції по підтримці бійців АТО виділяти гроші”, – сказав міністр в рамках звіту.

Крім іншого, Кириленко вважає за доцільне ще одного експертної ради, яка буде займатися розподілом коштів Мінкульту.

Міністр культури заявив, що працює над запровадженням контрактної форми роботи в українських театрах і музичних колективах, що повинно дозволити залучати на контракт в театри різних виконавців під конкретні проекти.

Найскладнішою реформою Кириленко вважає зміни в охороні культурної спадщини.

“Це найбільш корупціогенна ділянка. Це забудова, забудовники, інвестори, знищення культурних пам’яток”, – пояснив міністр.

Крім іншого, Кириленко пообіцяв реформи в сфері культури України за такими напрямами: децентралізація (3/4 дозволів будуть видавати на місцях), дерегуляція (зменшення вдвічі кількості дозволів), збільшення вимог до візуальної реклами, підвищення і нормування вимог до забудовників, посилення охорони пам’яток ЮНЕСКО.

Читайте також:  Українці створили безкоштовний додаток для вивчення англійської за фільмами

Шукайте деталі в групі Facebook