facebook

У Сьєрра-Леоне зафіксований новий випадок смерті від лихоманки Ебола

Хвора жінка лікувалася вдома, що, в свою чергу, викликає побоювання, що можуть бути зафіксовані нові випадки зараження.

1675545



Новий випадок смерті від лихоманки Ебола зафіксований в Сьєрра-Леоне, передає РИА Новости.

За даними агентства Associated Press, 67-річна жінка померла 29 серпня в селі Кафта в районі міста Камбіа на північному заході країни. Після смерті у неї був виявлений вірус Ебола.

Як повідомила технічний координатор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Маргарет Ламуну, хвора лікувалася вдома, що, в свою чергу, викликає побоювання, що можуть бути зафіксовані нові випадки зараження.

“Це крок назад і розчарування, але це не було сюрпризом, оскільки стався на кордоні з Гвінеєю”, – заявила Маргарет Харріс. Вона також зазначила, що в північній частині країни триває вакцинація від лихоманки.
Спалах лихоманки Ебола був зафіксований в лютому 2014 року в Гвінеї, потім вірус поширився на сусідні Сьєрра-Леоне і Ліберію. Всього з початку епідемії в трьох цих країнах від хвороби померли 11 145 осіб, ще 27 135 – заразилися небезпечним вірусом. Дев’ятого травня 2015 року Ліберія була офіційно оголошена “вільною від Еболи”. Проте це захворювання поки ще не переможене в Сьєрра-Леоне і Гвінеї.

Геморагічна лихоманка Ебола – смертельна хвороба, яка може поширюватися через прямий незахищений контакт з кров’ю або виділеннями інфікованої людини, а також при контактах з предметами зараженої людини.

Читайте також:  У Польщі помер сьомий хворий з коронавірусом

Шукайте деталі в групі Facebook