facebook

Холодна погода збільшує ризик інфаркту

За словами вчених, зниження температури повітря на 10ºC збільшує ймовірність стати жертвою інфаркту на 7%

1675541



Дослідники запевняють, що низька температура повітря істотно підвищує ризик виникнення інфаркту міокарда: кожні 10ºC збільшують вірогідність стати жертвою хвороби на 7%.

Вчені представили результати своєї роботи на конференції кардіологів ESC Congress +2015.

У ході роботи дослідники впродовж шести років аналізували частоту виникнення інфарктів міокарда у людей, що живуть в канадському місті Вінніпег. Влітку там зазвичай стоїть суха і спекотна погода, а взимку – дуже холодна.

З’ясувалося, що в холодну пору року інфаркти міокарда у людей трапляються значно частіше: якщо в дні з теплою погодою кількість таких випадків становило приблизно 0,78 на добу, то в холодну пору – 0,98.

Автори дослідження запевняють: зниження температури повітря на 10ºC збільшує ймовірність стати жертвою інфаркту на 7%. Вчені попереджають, що всі люди, схильні до проблем із серцем, повинні звертати особливо пильну увагу на своє здоров’я через день-два після різкої зміни погоди.

Нагадаємо, раніше вчені встановили, що регулярне споживання яблук знижує ризик серцево-судинних захворювань не гірше медикаментів.
За матеріалами: Газета.Ru

Читайте також:  Попросився в туалет: деталі жахливої загибелі 5-річного хлопчика на Чернігівщині (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook