facebook

США вітають ухвалення змін до Конституції України

Вашингтон вітає прийняття поправок до Конституції України в частині децентралізації влади

1675524



Влада США позитивно сприйняла схвалення Верховною Радою змін до Конституції України. Про це заявив у понеділок, 31 серпня, представник Держдепу США Марк Тонер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Ми вітаємо прийняття змін до Конституції України, націлені на децентралізацію”, – сказав він.

При цьому Тонер наголосив, що прийняття поправок до Основного закону України дозволить забезпечити реалізацію мінських домовленостей щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, Верховна Рада в першому читанні схвалила президентський законопроект про внесення змін до Конституції в частині децентралізації влади. За проект постанови проголосували 265 народних депутатів з 368, що зареєструвалися на засіданні.

Обговорення законопроекту відбувалося при заблокованій президії і трибуні.

На наступній сесії, для остаточного ухвалення закону про внесення змін до Конституції необхідно буде щонайменше 300 голосів парламентаріїв.

Після інформації про успішне голосування депутатів за децентралізацію між учасниками протесту, міліцією та співробітниками Нацгвардії, які перебували в кордоні навколо парламенту, почалися сутички біля Ради. Мітинг під парламентом переріс у сутички з міліцією. З натовпу в правоохоронців кинули гранату. За даними МВС, постраждали 122 силовики, один боєць Нацгвардії помер у лікарні.

Читайте також:  США змінили правила в'їзду для українців: які тепер існують нововведення

Шукайте деталі в групі Facebook