facebook

“Евертон” – “Динамо” 2:1

“Динамо” в черговий раз не вдалось зламати неприємну традицію, яка полягає в тому, що їм не вдавалося обіграти англійців на їх полі.

110870


12 березня у Ліверпулі на стадіоні “Гудісон Парк” відбудеться матч 1/8 фіналу Ліги Європи Евертон – Динамо.

Кияни відкрили рахунок, але не зуміли втримати перевагу і програли: на гол Олега Гусєва на 14-й хвилині англійці відповіли точним ударом Нейсмита в кінці першого тайму і добре виконаним пенальті від Ромеля Лукаку на 82-й хвилині.

Матч-відповідь відбудеться 19 березня в Києві.

“Евертон” (Англія) – “Динамо” (Україна) – 2:1 (1:1)

Голи: Гусєв, 14 (0:1). Нейсміт, 40 (1:1). Лукаку, 82 – з пенальті (2:1).

“Евертон” (Ліверпуль): Говард, Коулман, Алькарас, Ягелка, Гарбатт, Маккарті, Беррі, Барклі (Осман, 74), Нейсміт, Лукаку, Міральяс (Коні, 64).

“Динамо” (Київ): Шовковський, Віда, Драгович, Сілва, Антунеш, Гусєв (Кравець, 76), Мігель Велозу (Чумак, 84), Сидорчук, Буяльський (Гармаш, 67), Ярмоленко, Мбокані.

Попередження: Міральяс, 16. Мбокані, 90.

Суддя: Веласко Карбальо (Іспанія).

12 березня. Ліверпуль. Стадіон “Гудісон Парк”.

Тренерські штаби обох команд видали один одному істотну порцію компліментів, однак на поле очікується безкомпромісна боротьба – як зазвичай у матчах за участю англійських команд. Вболівальники “Евертона” будуть гнати своїх улюбленців вперед, а динамівці будуть намагатися знайти протидію опоненту.

Додамо, що “Динамо” ще жодного разу в єврокубкових матчах не перемагало англійські команди на виїзді. Не могли це зробити ні зіркові команди на початку 80-х разом з Олегом Блохіним, ні Шевченка з Ребровим, ні динамівці наших часів.

Офіційний сайт “Динамо” стверджує, що на стадіоні “Гудісон Парк” збереться близько 26 тисяч глядачів. Кияни гратимуть у білій формі, “іриски” – у синій.

Читайте також:  Грозний: Уся Україна побачила, на що ми здатні без орендованих футболістів

Не забуваємо, що у складі “Евертона” ворота захищає майже легендарний американський воротар Тім Говард. В честь нього, нагадаємо, в Штатах запропонували назвати один з аеропортів. Таку честь голкіпер заслужив після вдалої гри на чемпіонаті світу-2014. Однак Андрій Ярмоленко, приміром, знає, як забиває Тіму: рік тому він вразив ворота у товариському матчі Україна – США.

Слід додати, що українські клуби лише двічі проходили в плей-офф англійців. Так що в матчі в Ліверпулі динамівці можуть забезпечити хороший заділ перед поєдинком у відповідь 19 березня в Києві.

Шукайте деталі в групі Facebook