facebook

“Звідки взялась граната?” або “Де камандіри, коли нічим зайнятися в казармі?”

Зараз часто говорять про “очищення



”… Але всі чомусь хочуть “очищувати” когось. Про себе часто забувають. До чого це призводить? До трагедій!

Ім’я 24-річного бійця добровольчого батальйону «Січ» Ігоря Гуменюка за один день стало відомим мало не всій країні. Славу йому принесли не подвиги в найгарячіших точках на сході, про які розповідають його товариші, а участь у кривавих сутичках під Верховною Радою 31 серпня.

«Затриманий Гуменюк Ігор Володимирович, використовував гранату типу РГО, військові скажуть, що це за граната. Одна граната була при ньому під час затримання, іншу він кинув, зізнався в цьому. Чека від гранати була у нього», – заявив Аваков. Сам Гуменюк назвався «свободівцем» і бійцем батальйону «Січ», що перебуває у відпустці з 3 серпня по 3 вересня.

Загалом, за даними Генеральної прокуратури України, під стінами українського парламенту постраждали понад 130 правоохоронців та 11 цивільних осіб. Троє нацгвардійців померли від отриманих травм. Найстаршому, з них Ігорю Дебріну, було 25 років. 16 серпня він відсвяткував свій День народження. Двом іншим військовослужбовцям строкової служби, Дмитру Сластнікову та Олександру Костині, було по 21 та 20 років, відповідно.

Але і ВО «Свобода», і батальйон «Січ» невдовзі відмежувалися від затриманого. Так, ще 31 серпня на сторінці батальйону у «Фейсбук» з’явився допис: «Боєць батальйону «Січ» Ігор Гуменюк перебував у процесі звільнення на підставі власноруч написаного рапорту про звільнення за власним бажанням».

Цю інформацію згодом особисто підтвердив командир батальйону Олег Писаренко.

За його словами, боєць аргументував це тим, що хоче перейти до іншого батальйону – до «Карпатської Січі».

Командир запевнив, що не знає, звідки у Гуменюка з’явилась граната. «Це трофей якийсь, або у Києві йому хтось дав. Я іншого шляху не бачу. Або трофей якось провів з собою, яким чином, не знаю», – заявив командир батальйону.

Читайте також:  Рівно 28.01 Aфoнcький чepнeць, який пepeдбaчив вiйнy, poзкpив її фiнaл – cтapeць повідомив дату, та неочікувану кінцівку вiйни

На сторінці у ВКонтакте Гуменюк називає себе на псевдо – «Ігор Дубенко» (https://vk.com/igor_tank).

Як можна зрозуміти з його дописів, він є головою Кам’янець-Подільського осередку ВГО «Сокіл» (https://vk.com/kp_sokil), а також агресивним “свободівцем”.

Може варто спитати командира батальйону Олега Писаренка чим займалися його бійці, коли “нічим зайнятися”? – https://vk.com/igor_tank?z=photo119744229_342342158%2Fphotos119744229:

Джерела:

http://www.radiosvoboda.org/content/article/27221235.html

https://vk.com/igor_tank

https://vk.com/kp_sokil

Шукайте деталі в групі Facebook