facebook

Санкції ЄС проти Росії і сепаратистів продовжать до березня

На завтрашньому засіданні питання продовження санкцій обговорять постійні представники країн ЄС.

1676109



Євросоюз збирається продовжити на півроку санкції проти низки російських і українських фізичних та юридичних осіб, дія яких минає в середині вересня. Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на дипломатичні джерела.

“ЄС планує продовжити до 15 березня санкції, націлені на майже 200 осіб і компаній, що представляють Росію і українських сепаратистів, щоб зберегти тиск на Москву і добитися повної імплементації до кінця року мінських домовленостей, що стосуються припинення вогню”, – йдеться в статті.

Йдеться про санкції, термін дії яких закінчується 15 вересня цього року, зазначає видання.

Передбачається, що рішення про продовження обмежувальних заходів буде прийнято в середу, 2 вересня, високопоставленими чиновниками ЄС, а в середині вересня цю міру затвердять на міністерському рівні.

Мова йде про санкції проти російських політиків і бізнесменів, які були введені країнами-членами Євросоюзу і США в березні минулого року на тлі входження Криму до складу Росії. Тим, що потрапили в чорні списки, було заборонено в’їзд на територію США і ЄС, а їхні рахунки там були заморожені. Пізніше стоп-листи розширювалися, а наприкінці січня 2015 дію обмежень було продовжено до вересня. WSJ уточнює, що на сьогоднішній день в європейському чорному списку числиться 150 фізичних осіб.

Відзначимо, щодо Росії також діють економічні санкції, які були продовжені 22 червня до 31 січня 2016 року. Через два дні відповідні санкції Росії президент Володимир Путін продовжив на рік.

Читайте також:  У Луганську сепаратисти в'їхали на броньовику в кафе: троє загиблих

Шукайте деталі в групі Facebook