facebook

Режим тиші на Донбасі: важка зброя мовчить

У той же час, сторони фіксують одиничне застосування зброї в зоні АТО.

1676098



У зоні АТО протягом двох днів не було зафіксовано використання важкого озброєння, говориться у звіті місії ОБСЄ.

Разом з тим, як відзначають спостерігачі, місія ОБСЄ чула кілька вибухів в районах на північний схід від Маріуполя, наприклад, в районі підконтрольного ДНР Солнцевого і в контрольованому українськими військовими Павлополі.

Також представники місії чули п`ять вибухів і стрілянину на підконтрольному ДНР навчальному полігоні і стрільбищі за 45 км на північний схід від Маріуполя. В ОБСЄ оцінили ці вибухи як зроблені з бойових машин піхоти (БМП), протитанкових гармат (ATG) і протитанкових керованих ракет.

У Луганській області загальна ситуація, за оцінками ОБСЄ, залишалася відносно спокійною, без застосування зброї.

У свою чергу, у штабі АТО інформують, що 1 вересня обстановка на Донбасі залишалася спокійною, режим припинення вогню був порушений сепаратистами чотири рази.

“Характерні ознаки обстрілів більше свідчать про хаотичність і несистемність вогню у бік наших позицій”, – зазначають у прес-центрі АТО.

Так, за інформацією прес-центру, близько 8:00 ранку, по опорному пункту сил АТО в селищі Щастя в Луганській області бив ворожий міномет 82 калібру. Поблизу Донецька о 15:00 бойовики обстрілювали позиції українських військових у Мар’їнці, а о 17:30 з української опорного пункту південніше Авдіївки вели вогонь з гранатомета і стрілецької зброї.

Також на Артемівському напрямку близько 15:00 противник зі стрілецької зброї і гранатомета обстрілював позиції сил АТО в Санжарівці.

У той же час, в ЛНР повідомляють, що за минулі три доби, з 29 по 31 серпня включно, ЗСУ близько 20 разів обстріляли окуповану територію. Про які-небудь обстріли 1 вересня не повідомляється.

Читайте також:  Сили АТО відбили атаку бойовиків на Трьохізбенку, серед українських військових є поранені - Москаль

Також і в ДНР не повідомляють про порушення перемир’я сьогодні, але відзначають, що за минулу добу військові здійснили сім обстрілів.

Шукайте деталі в групі Facebook