facebook

На Надвірнянщині внаслідок перевірок виявили 71 нелегального працівника

31 серпня під керівництвом  заступника  голови райдержадміністрації Богдана Зеленчука відбулося засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

8198051



У засіданні взяли участь начальник управління соціального захисту РДА Іван Гурмак, начальник відділу праці та соціального-трудових відносин управління соціального захисту населення РДА Галина Федорович, начальник Державної податкової інспекції у Надвірнянському районі  Василь Гнатюк, голова асоціації захисту прав споживачів  у районі Тарас Дунець.

Члени робочої групи заслухали інформацію про перевірки щодо встановлення факту не працевлаштування найманих працівників. Внаслідок перевірок було виявлено сімдесят один неоформлений працівник, а шістдесят вісім оформлених. Легалізовано заробітної плати на суму  96300тис.грн. Також їм доведено норми чинного законодавства про оплату праці.

Заступник голови райдержадміністрації Богдан Зеленчук за результатами наради доручив керівникам відповідних районних служб активізувати діяльність районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати, визначити графік проведення інформаційно-роз’яснювальноїроботи серед роботодавців та найманих працівників.

Підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати.

Читайте також:  На Надвірнянщині сім'я отруїлась чадним газом

Шукайте деталі в групі Facebook