facebook

На Прикарпатті рибоохорона таки передала правоохоронцям браконьєра-священика

В Івано-Франківськрибоохорону неодноразово надходила інформація про діяльність на Дністрі “електровудочників”, човен яких завжди повний рибою.

aHNfjbOfg



Але виходили вони на промисел не завжди та в різних місцях. Піймати браконьєрів довго не вдавалося. Вирішено було залучати громадськість (активістів громадських організацій, мешканців придністрових сіл, рибалок-аматорів), інформують ”Вікна” з посиланням на Івано-Франківську рибоохорону.

В ніч на 1 вересня рейдова група держрибінспекторів на Дністрі поблизу с. Нижнів Тлумацького району вдалося поставити крапку в цій справі та виявити злісних браконьєрів. Двоє мешканців області, використовуючи електроловильний пристрій — “електровудку” — з гумового човна буквально черпали рибу. Не гребували і маломіркою — брали все підряд.

Браконьєрів затримано. Їхній улов вражав як кількісно, так і за видами риб. Серед “червонокнижних” видів: 5 вирезубів, 84 марен, 3 яльця. З інших цінних видів — 16 сомів, 3 рибця, 161 підуст. Всього улов складав майже 300 рибин.

Враховуючи величину завданих збитків (за таксами складає понад 92 тис. гривень) на місце події було викликали працівників Тлумацького райвідділу УМВС для встановлення осіб та оформлення матеріалів справи.

Як виявилося, один з браконьєрів є священиком. Вилучено гумового човна, “електровудку” із спорядженням, виловлену рибу. Розпочато кримінальне провадження.

Раніше повідомлялося, що очільник прикарпатської рибоохорони відмовився затримувати браконьєра-священика.

Читайте також:  У Франківську безвісти зникла молода жінка

Шукайте деталі в групі Facebook