facebook

Мінфін хоче обкласти податками всю нерухомість

Оприлюднено проект нового Податкового кодексу, який буде розглянуто депутатами до кінця року.

1677849



У рамках реформування податкової системи Мінфін пропонує змінити систему оподаткування нерухомості і стягувати податок з усіх будинків і квартир, а також з промислових та складських об’єктів.

Про це йдеться в оприлюдненому Мінфіном проекті Податкового кодексу.

Згідно з документом, квартири площею більше 300 кв. м і житлові будинки площею понад 500 кв. м оподатковуватимуться за фіксованою ставкою – 25 тис. грн на рік.

При цьому для об’єктів житлової нерухомості, які мають меншу площу, визначати ставку податку Мінфін пропонує місцевим радам в межах від 0% до 3% від мінімальної заробітної плати за 1 кв. м площі.

Окрім того, міністерство пропонує позбавити податкових пільг власників промислових об’єктів і складських приміщень. Ставка податку для них також становитиме до 3% від мінімальної заробітної плати за 1 кв. м площі.

Зазначимо, що з 1 січня в Україні податком на нерухомість обкладаються квартири площею понад 60 кв. м і приватні будинки площею понад 120 кв. м, при цьому податок не перевищує 2% від мінімальної зарплати за 1 кв. м в рік.

Читайте також:  “Ви в мене давно це просили і я вирішив, з понеділка ми відміняємо всім…” Зaявa Зеленського здiйнялa шквал eмoцiй серед українців

Шукайте деталі в групі Facebook