facebook

УПЦ МП свідомо очорнюють – митрополит Антоній

Митрополит розповів, як формуються чутки про УПЦ МП

 1677781



Українську Православну Церкву свідомо очорнюють в очах її парафіян. Про це під час прямого ефіру на сайті видання Аргументи і Факти заявив Митрополит Бориспільський і Броварський, керуючий справами УПЦ Антоній.

В якості одного з прикладів він навів недавню новина про те, що в Корсуні Черкаської області представник УПЦ нібито напав на священика УПЦ КП. Антоній стверджує, що насправді це кілька представників духовенства Київського Патріархату напали на прихожанина УПЦ, а потім спробували представити все навпаки.

“Протягом цього року, у різних ситуаціях, з’являється дезінформація. Наприклад, про те, що в нашому храмі, в нашому монастирі зберігається зброя для сепаратистів. Ми самі викликаємо представників компетентних органів, щоб вони обстежили храм. Вони нічого не знаходять. Дається спростування , але ці спростування, насправді, мало хто читає”, – заявив Антоній.

Він також розповів, як формуються чутки про те, що священики УПЦ відмовляються відспівувати загиблих в АТО.

За словами митрополита, у багатьох випадках представники місцевої влади запрошують батьків і родичів загиблого і ставлять перед фактом, що відспівувати його буде представник Київського Патріархату. А оскільки для села будь-який чиновник – великий авторитет і реальна влада, люди не можуть нічого вдіяти, навіть якщо вони і загиблий – парафіяни УПЦ і не хочуть, щоб ритуал відбувався представником УПЦ КП. “А потім з’являється сенсація, що священик Української Православної Церкви відмовився відспівувати”, – пояснив Антоній.

Нагадаємо, останнім часом у ЗМІ почастішали повідомлення про гоніння по відношенню до УПЦ МП. Так, наприкінці травня у Волинській області невідомі підпалили храм святого великомученика Пантелеймона, що відноситься до цієї церкви.

Читайте також:  Московський патріархат обіцяє кровопролиття у разі надання УПЦ автокефалії

Пізніше парафіяни з Рівненської області повідомили про захоплення храмів УПЦ МП і попросили захисту у президента Петра Порошенка. У середині червня з’явилося повідомлення про захоплення храму УПЦ МП в Тернопільській області. При цьому в УПЦ МП заявили, що Адміністрація Президента і Генпрокуратура відмовилися розглядати скарги на захоплення храмів і відправили їх в Міністерство культури.

Шукайте деталі в групі Facebook