facebook

Компаніям Ахметова в зоні АТО відмовилися відшкодовувати ПДВ

У бізнесмена заявили, що рішення казначейства незаконне.

1677786




Держказначейство за приписом СБУ зупинило відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) торгової компанії “Метінвест-Україна”, Харцизькому трубному заводу і Єнакіївському металургійному заводу (всі входять до Групи Метінвест).

Причиною відмови у відшкодуванні податку названо те, що юридичні та фактичні адреси, а також виробничі потужності цих підприємств знаходяться на територіях, неконтрольованих органами влади.

У Метінвесті заявляють, що рішення казначейства незаконне. У прес-службі компанії повідомляють, що Харцизький трубний завод 2 вересня був перереєстрований на території України, а зміна місцезнаходження Єнакіївського металургійного заводу знаходиться в процесі завершення – 21 серпень Збори акціонерів ЄМЗ прийняли відповідне рішення. Місцем юридичної реєстрації обох заводів є Маріуполь, відзначають в компанії.

Торговельна діяльність Групи з 1 лютого 2015 об’єднана в рамках компанії “Метінвест-СМЦ” (Київ). Ця компанія є ключовим каналом реалізації металопродукції Метінвесту в Україні.

Раніше повідомлялося, що українські підприємства Групи Метінвест працюють за українським законодавством і регулярно сплачують податки. Так, минулого року підприємства Групи Метінвест заплатили 14200000000 грн в якості податків. У першому півріччі 2015 ця цифра досягла 7,4 млрд грн.

Читайте також:  Українського військового під Авдіївкою врятувало диво ...

Шукайте деталі в групі Facebook