facebook

Китайські військові кораблі підійшли до кордонів США

Китай направив свої кораблі до американських берегів після військових навчань з Росією.

1678084




Кораблі військово-морських сил Народно-визвольної армії Китаю, вперше в історії побувавши біля узбережжя американського штату Аляска в Беринговому морі, проїхали по незвичайній траєкторії через територіальні води США, повідомляє The Washington Post.

Військовий представник Сполучених Штатів, який побажав залишитися невідомим, сказав виданню, що група з п’яти китайських військових кораблів “пройшла приблизно за 12 морських миль від Алеутських островів” після російсько-китайських спільних військових навчань.

Джерело зазначає, що жодних положень міжнародного права кораблі не порушили. Він порівняв таке пересування китайських кораблів з траєкторією руху ВМС США в Ормузькій протоці біля узбережжя Ірану.

Офіційний представник американських ВМС коммандер (капітан другого рангу) Білл Урбан підкреслив, що китайські кораблі вже вийшли в Тихий океан. Нової інформації про подальше пересування китайських кораблів вони давати не збираються. Видання зазначає, що для збройних сил США ця ситуація, ймовірно, вже вичерпана.

Нагадаємо, 15 червня повідомлялося, що військові чиновники Китаю і США підписали документ про механізм взаємодії у військовій галузі.

Раніше повідомлялося, що Китай на грандіозному параді продемонстрував протикорабельну балістичну ракету середньої дальності Дунфен-21Д, яку експерти називають “вбивцею американських авіаносців”.

Читайте також:  10-річна дівчинка завагітніла від рідного 15-річного брата. Уже на 8 місяці: “Мама була приголомшена двічі”

Шукайте деталі в групі Facebook