facebook

Загроза, яка виходить із раSSєї, поширюється за межі України

“У той час як в Європі тривають дискусії, Кремль не послаблю



є свою агресію у відношенні до України”, повідомляє портал “Die Welt”.

“Хоча росія на продовженні тривалого часу перебуває в процесі падіння, вона, як і колись, становить загрозу міжнародному порядку в Європі. І насправді, росія в результаті свого падіння може стати ще небезпечнішою. Одне зрозуміло – події на Україні російська агресія. І загроза, яка виходить із росії, поширюється за межі України.

Режимом не тільки відтворена тактика часів Холодної війни. Військові літаки без попереднього сповіщення патрулюють повітряний простір над балтійськими країнами і Північним морем. Крім цього існують приховані ядерні загрози по відношенню до таких країн, як Данія.

Тим не менше, росія зіткнулася з викликами. Так, економіка країни як і раніше являє собою «економічну монокультуру», коли дві третини всього експорту припадає на енергоносії.

Хоча росію від страждань могли б врятувати реформи, спрямовані на лібералізацію, але ця повістка навряд чи буде реалізована диктаторським режимом країни, який загруз у корупції. Путлер спробував розвинути ідею неословянофільскої ідентичності, яка характеризується в першу чергу недовірою по відношенню до культурного та інтелектуального впливу Заходу. Кремль веде на Заході нетрадиційну війну, в той час як встановлюються більш тісні зв’язки зі Сходом.

У результаті зростає ймовірність того, що росія опиниться молодшим партнером Китаю, без доступу до капіталів і технологій з Заходу і без контактів, необхідних для подолання падіння. Тобто росія, здається, приречена на подальше падіння. Держави, що знаходяться в процесі падіння – тут згадується Австро-Угорщина в 1914 році – схильні менше боятися ризиків і, отже, діють більш небезпечно.

Читайте також:  Біля аеропорту Донецька напружена обстановка - ОБСЄ

Важливо надати протидію порушенню Путлером основоположного принципу, відповідно до якого не можна порушувати територіальну цілісність інших держав”.

Джерело – http://www.welt.de/print/die_welt/debatte/article145983621/Russlands-unaufhaltsamer-Niedergang.html

Шукайте деталі в групі Facebook