facebook

Кабмін запропонував єдиний податок на зарплату в розмірі 20%

При цьому податок на зарплату в 3,6 відсотків, який платить працівник, скасовується.

1678387



Кабінет міністрів запропонував до 2018 року встановити єдиний податок на зарплату в розмірі 20 відсотків, заявив глава уряду Арсеній Яценюк під час передачі “10 хвилин з прем’єр-міністром”, повідомляє Урядовий портал.

За словами Яценюка, зараз причиною тіньових заробітних плат є “неймовірно високе податкове навантаження на заробітну плату”.

Він додав, що метою уряду є введення справедливої ​​системи в оподаткуванні заробітних плат.

“З 2018 року ми пропонуємо встановити єдиний податок на заробітну плату в розмірі 20 відсотків. На перехідному етапі ми пропонуємо зменшити єдиний соціальний внесок з 41 відсотків до 20 відсотків, а також скасувати податок на зарплату, який платить працівник у розмірі 3,6 відсотків” , – сказав Яценюк.

Він також зазначив, до моменту введення єдиного податку на заробітну плату ставка податку на доходи фізичних осіб встановлюється одна в розмірі 20 відсотків.

При цьому, як заявив Яценюк, уряд пропонує взагалі не оподатковувати мінімальну зарплату для захисту найбільш вразливих соціальних верств населення.

Раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що підприємство, яке ухиляється від виплати заробітної плати, повинно понести як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

Читайте також:  У Міносвіти розповіли про підвищення зарплати вчителів вже із квітня

Шукайте деталі в групі Facebook