facebook

Сенатор Маккейн розкритикував позицію Штайнмаєра щодо України

Голова німецької дипломатії “не заслуговує довіри”, вважає американський сенатор

makkeyn-437x277


Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн піддав різкій критиці позицію міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра щодо України.

Німецький міністр разом зі своїм урядом ухиляється від того, щоб “обмежити дії Володимира Путіна, який у цей час знищує українців”, заявив Джон МакКейн у Вашингтоні, повідомляє DW.DE.

На думку сенатора, голова німецької дипломатії “не заслуговує довіри”.

Слова американського політика стали реакцією на те, що Франк-Вальтер Штайнмаєр учора піддав критиці лист, складений Джоном Маккейном і ще 46 республіканськими сенаторами. У посланні, яке було направлено керівництву Ірану, сенатори попереджали, що без ратифікації Конгресу США можлива угода з атомної програми Тегерана може бути анульована після закінчення президентського терміну Барака Обами в 2017 році.

Міністр закордонних справ Німеччини висловив побоювання з приводу того, що лист республіканців може підірвати довіру Тегерана до “шістки” міжнародних посередників. “Переговори доволі складні, тому нам не потрібен додатковий фактор невизначеності”, – заявив німецький міністр.

Джон Маккейн, своєю чергою, звинуватив голову німецького МЗС у прихильності дипломатії в стилі Чемберлена, нагадавши тим самим про політику умиротворення, прихильником якої був британський уряд у 1930-х роках. Лондон тоді безуспішно намагався запобігти війні в Європі, йдучи на поступки Адольфу Гітлеру.

джерело tvi.ua

Читайте також:  Жириновський запропонував "довбанути" по Україні "без оголошення війни"

Шукайте деталі в групі Facebook