facebook

Дмитро Кисельов судиться з ЄС через включення його в “чорний список”

Кисельов вважає, що обмежувальні заходи є порушенням його прав журналіста.

1678870



Генеральний директор агентства Росія сьогодні Дмитро Кисельов подав до Європейського суду юстиції позов проти Ради ЄС, оскаржуючи своє включення до “чорного списку” Євросоюзу, передає ТАСС.

Як наголошується в Офіційному журналі ЄС, позов був зареєстрований 22 травня. Відповідно до публікації, Кисельов вимагає “анулювати рішення Ради ЄС” про його включення до “чорного списку” і відшкодувати судові витрати за цим розглядом.

Позивач запевняє, що обмежувальні заходи проти нього є порушенням його прав журналіста і застосовані за “політичні погляди, виражені з позиції журналіста і коментатора”. Крім того, формулювання Ради ЄС про “активну підтримку” політики Росії щодо України вимагає, щоб людина “мала більшу ступінь впливу на формування державної політики, ніж просте вираження своєї думки”.

Адвокати Кисельова також вважають, що було порушено його право на судовий захист, оскільки Рада ЄС не представила виразних доказів висунутих проти нього звинувачень.

Нагадаємо, ЄС включив Кисельова в “чорний список” російських представників, яким заборонений в’їзд на територію співтовариства і банківські активи яких підлягають заморожуванню в країнах-членах за активну підтримку анексії Криму Росією і російської політики щодо України.

Читайте також:  Новітнє біонічне око врятувало чоловіка від невиліковної хвороби

Шукайте деталі в групі Facebook