facebook

Європарламент прийняв резолюцію про права біженців

Євродепутати закликають до створення ефективної й узгодженої системи надання притулку мігрантам у Євросоюзі.

1679409



Європарламент прийняв незаконодавчу резолюцію, у якій висловлюється стурбованість тим, що права біженців, які шукають притулку в ЄС, можуть бути порушені. Про це повідомляється на офіційному сайті ЄП.

“За основу своєї міграційної політики Євросоюз та його держави-члени повинні прийняти солідарність і повагу до фундаментальних прав мігрантів та шукачів притулку. Потрібно гарантувати основний мінімальний рівень життя, необхідний для дотримання громадянських, економічних, культурних та соціальних прав для найбільш уразливих та соціально незахищених верств населення”, – йдеться в повідомленні.

Також зазначено, що країни ЄС повинні прийняти “енергійні та примусові заходи щодо запобігання подальшим трагедіям на морі”.

Депутати, які прийняли резолюцію, закликають до створення ефективної й узгодженої системи надання притулку в Євросоюзі для справедливого розподілу біженців між країнами, які до нього входять. У резолюції також засуджуються заходи безпеки, прийняті на кордонах ЄС, де прикордонний контроль “іноді приймає форму стін з колючим дротом”.

Нагадаємо, останнім часом ситуація з біженцями в Європі погіршилася, у 2015 році через Середземне море до Європи прибуло 365 тисяч біженців.

Як повідомляв Корреспондент.net, 5 вересня Австрія та Німеччина прийняли тисячі мігрантів, які зуміли перетнути угорський кордон після багатоденного очікування в Угорщині. Багато хто з прибулих з Угорщини мігрантів вирушили до столиці Австрії Відня чи на південь Німеччини – у Мюнхен.

Читайте також:  Володимир Гройсман пообіцяв повернути заробітчан до України

Шукайте деталі в групі Facebook