facebook

У Маріуполі затримано чоловіка, який переганяв з РФ танки

Правоохоронці також затримали і його посібника.

1679339



Міліція затримала в Маріуполі двох місцевих жителів, які раніше сприяли бойовикам в Новоазовську, зокрема, переганяли військову техніку. Як повідомляють у вівторок в обласній міліції, в 2014 році дві молоді людини, які працювали експедиторами і займалися доставкою продуктів, приїхали в Новоазовськ і почали “співпрацювати” з сепаратистами.

Один з них погодився вивчитися в Росії на водія танка і пригнати звідти нову партію важкої техніки. За його словами, групу “абітурієнтів” з Новоазовського району та інших окупованих міст навчав кадровий офіцер.

Маріуполець брав участь у перегоні в Новоазовськ 6 нових танків Т-72. Вже на місці “новобранцеві” видали особисту зброю – автомат Калашникова.

Крім того, встановлено, що у квітні цього року обидва чоловіки виїхали з Новоазовська та вирушили на заробітки в РФ, а в кінці літа повернулися до Маріуполя, де і були затримані оперативниками.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на терміном від 3 до 8 років.

Читайте також:  В Україні підвищать пенсійний вік через кілька місяців: як змінять правила

Шукайте деталі в групі Facebook