facebook

ЄРЦ обманює іванофранківців, встановлюючи звичайні найдешевші металопластикові вікна замість енергозберігаючих

Івано-франківський підприємець Геннадій Чудак спростував вчорашню заяву комунального підприємства «Єдиний розрахунковий центр» про виділення одного мільйона гривень підприємству «Прикарпатпродпромінвест» на заходи з енергозбереження та продемонстрував якість вікон, які ставить “ЄРЦ” у рамках програми “Теплий дім”.

n5YapvYhLdo


Нагадаємо, вчора на сайті Галка Вадим Войтик писав: що “в ЄРЦ вважають, що активна критична кампанія з боку “Народного контролю”, розпочата в 2015 році, нібито прямо пов’язана зі спонуканням підприємства до продовження комерційної співпраці з паном Чудаком”.

Директором підприємства “Прикарпатпродпромінвест” є Геннадій Чудак, який також не приховує, що є учасником громадського руху “Народний контроль” та підтримує його, передає кореспондент Фіртки.

Сьогодні, 9 вересня, журналісти мали змогу оглянути, які вікна встановлює у під’їздах іванофранківців ЄРЦ.

«За програмою має монтуватись 5-тикамерна система, з 2-камерним енергозберігаючим склопакетом. Тут ми бачимо порушення. Кожен склопакет має відповідне маркування. 4-16-4 означає, що це звичайний однокамерний склопакет. Профільна система Epsilon є українською. Її монтажна глибина 60 міліметрів, коли повинна бути 70 міліметрів. Фурнітура також бюджетний варіант. Тобто висновок такий, що зекономлено на всьому, на чому тільки можна було», – пояснив спеціаліст з монтажу Андрій.

З пояснень спеціаліста стає зрозуміло, що людей обманули. Поставлені у під’їзді на Ленкавського 1 металопластикові вікна не зберігатимуть тепло, адже склопакети не є енергозберігаючими. Крім того, відзначає спеціаліст, такі вікна взимку запотіватимуть та промерзатимуть.

«Якщо б тут стояв енергозберігаючий пакет, то у відсотковому співвідношенні такий пакет зберігає до 48% тепла. Це різниця між звичайним склопакетом та енергозберігаючим», – відмічає спеціаліст.

Однак, щоб помітити недоліки, не треба бути і спеціалістом. Адже, навіть неозброєним оком видно, що вікна замалі, також вони погано відкриваються, що невдовзі може призвести до поломки створки.

Читайте також:  Інтернет-шахрайство: на Прикарпатті при замовленні товарів через мережу ошукали двох чоловіків

Журналісти поцікавились у мешканки цього під’їзду вартістю вікон.

«Як нам сказали 90% оплатить ЄРЦ, а 10% – ми, мешканці», – каже Галина Петрівна.

Жінка каже, що поки грошей з них не збирали, однак очікує, що вартість робіт включать у рахунок за компослуги. Проте, на зауваження Геннадія Чудака, що дані вікна найдешевший, який тільки можна було поставити варіант, жінка здивувалась. Мовляв, «нам поставили ці вікна тієї неділі. А ми хіба розуміємось якої вони якості?»

«Вчора Вадим Войтик на сайті «Галка» написав, що з бюджету Івано-Франківська КП “Єдиний розрахунковий центр” на рахунок івано-Франківського підприємства “Прикарпатпродпромінвест” за 2014 рік сплатило близько мільйона гривень. Насправді це не так. Відколи я почав займатись громадською діяльністю, підприємство, яке я очолюю і власником якого являюсь піддалось тиску з боку ЄРЦ. Тому що до цього я був у них підрядником і у під’їздах встановлювали металопластикові вікна. Але ми встановлювали якісні вікна. Вадим Войтик в соцмережах виклав мої договори, які мали бути зі мною підписані, зокрема і по цьому будинку (на вул. Ленкавського 1 – ред.) Як висловились неофіційно працівники ЄРЦ, ці договори не були підписані з політичних міркувань. Зараз ми бачимо, що встановила інша фірма – це найдешевший варіант, який тільки може бути та існує на ринку України. Крім того бачимо порушення всіх норм енергоефективності», – розповів Геннадій Чудак.

Для порівняння, журналістам показали встановлені вікна підприємством “Прикарпатпродпромінвест” на вулиці Лепкого 1.

“Ці металопластикові конструкції зроблені з 5-камерного профілю, є двокамерний енергозберігаючий пакет, і вони укомплектовані однією з найкращих німецьких фурнітур Siegenia. Вікна закриваються і відкриваються. Все зроблено бездоганно. Також зроблені відкоси. Роботу було прийнято актом прийому-передачі виконаних робіт”, – розповів Чудак.

Читайте також:  Як у франківських гіпермаркетах обдурюють покупців. ВІДЕО

Різниця вартості вікон, встановлених у двох будинках двома різними підрядниками, за словами Геннадія Чудака, становить 50%. В які кишені потекли ті 50% – питання риторичне…

Проте, незважаючи ні на що “Свобода” не забула наліпити свою агітацію.

Шукайте деталі в групі Facebook