facebook

Баррозу отримав український орден Свободи

Порошенко відзначив визначну особисту роль, яку відіграв Баррозу у забезпеченні єдності ЄС і солідарності з Україною.

1680530


Президент України Петро Порошенко вручив президенту Європейської Комісії в 2004-2014 роках Жозе Мануелю Баррозу орден Свободи за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету Української держави. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Порошенко відзначив визначну особисту роль, яку відіграв Жозе Мануель Баррозу у забезпеченні єдності Європейського Союзу та солідарності з Україною, у створенні проукраїнської міжнародної коаліції. Президент сказав, що це дозволило зберегти нашу країну перед лицем російської агресії.

“Ми боремося не тільки за нашу незалежність, ми боремося за свободу і демократію як базові європейські цінності”, – наголосив він.

Жозе Мануель Барозу прибув до Києва для участі в 12-й Щорічній зустрічі “Ялтинської Європейської Стратегії”.

Орден Свободи встановлений указом Президента 20 травня 2008 року для нагородження громадян за видатні та особливі заслуги в утвердженні суверенітету та незалежності України, консолідації українського суспільства, розвитку демократії, соціально-економічних і політичних реформ, відстоюванні конституційних прав і свобод людини і громадянина. Орденом Свободи можуть бути нагороджені громадяни України, іноземці та особи без громадянства.

Читайте також:  “Посеред ночі позвонив. Ніби прощався”: у Німеччині раптово помер 19-річний студент з Львівщини

Шукайте деталі в групі Facebook