facebook

Яценюк порахував збитки України від Північного потоку-2

Прем’єр сподівається на блокування проекту європейськими партнерами.

1680339



Україна сподівається на блокування з боку Єврокомісії будівництва газопроводуПівнічний потік-2, оскільки, як заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, проект суперечить заявленим принципам європейського газового ринку, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Так, за словами прем’єра, буде завдано значної шкоди економіці України та Словаччини, а також збережена енергетична залежність ЄС від Росії.

“Я сподіваюся, що Європейська комісія не просто зверне увагу на це, а що буде прийнято правильне рішення, яке відповідає не ціною, а європейським цінностям”, – сказав він.

Крім того, за підрахунками політика, у разі реалізації проекту Північний потік-2, Україна буде позбавлена ​​доходу в розмірі двох мільярдів доларів щорічно.

Нагадаємо, угоду з будівництва третьої і четвертої ниток Північного потоку було підписано 4 вересня в Москві. До складу нового консорціуму увійшли шість учасників: “Газпром”, E.ON, BASF / Wintershall, OMV, Engie, Shell. За повідомленням “Газпрому”, реалізацією проекту займеться спільна проектна компанія (СПК) New European Pipeline AG. Згідно з документом, “Газпрому” в СВК належатиме 51%, E.ON, Shell, OMV and BASF / Wintershall – по 10% кожній, ENGIE – 9%.

Проект передбачає будівництво двох ниток морського газопроводу сукупною потужністю 55 млрд куб. м газу на рік з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря.

Читайте також:  В Україні підвищаться пенсії? У “Слузі народу” зробили важливу заяву

Шукайте деталі в групі Facebook