facebook

“Тільки прикурили, як усе почало валитися”. Бійці Нацгвардії розповіли подробиці нещасного випадку на Франківському полігоні

47-річний черкащанин Сергій Устій, боєць батальйону оперативного призначення Національної гвардії МВС, із трьома побратимами лежить в обласній лікарні Івано-Франківська: 6 вересня на військових обвалився аварійний балкон на полігоні в селі Старий Лисець Тисменицького району. 35-річний Роман Логунов із позивним Мер отримав тоді смертельні травми.

Omega4



— Досі повірити не можу. Війну перейшли, стріляли нас вдень і вночі, а тут в мирний час чоловіка не стало, — говорить черкащанин, повідомляє Фіртка з посиланням на gazeta.ua.

Полігон у Старому Лисці розташований за 10 км від обласного центру. Належав Прикарпатському факультету Національної академії внутрішніх справ.

У червні військова частина перейшла у розпорядження Нацгвардії. Після ротації сюди приїхали військові з Донбасу.

На території є казарма і їдальня. У неділю близько 21.00 четверо бійців вийшли з кухні на балкон покурити.

— Це висота другого поверху. Якраз дощ почався. Тільки прикурили, як усе почало валитися. Більше нічого не пам’ятаю, — додає Сергій Устій.

У чоловіка — зламана ліва нога і побиті руки. У двох бійців — струс мозку, травми грудної клітки. Лише в одного — ушкодження незначні. Він з Івано-Франківська, тому відпустили ­додому.

Логунов загинув. Залізобетонна конструкція пробила йому голову та грудну клітку.

— Роман був нашим кухарем. Це великої душі людина. На передовій готував із чого було, а получалось, як у ресторані. Спеціальну смішну табличку на кухні вивішував “Пекельна кухня у “Мера”, all inkluzive” (з англійської — все включено. — Ред.), — говорить друг Олег.

— У хлопців пригнічений стан. Вони не хочуть розмовляти. Дехто боїться, щоб їх не зробили винними у трагедії. Батальйону, в якому служили — рік. Тричі побували на ротації. Були у Кримському, в зимі їх тоді обстрілювали з усіх боків цілодобово. Вижили, прорвалися. А тут така трагедія, — каже волонтерка 42-річна Вероніка Дичковська.

Читайте також:  "У нас у Франківську дуже добра відвідуваність…" – засновниця скандального салону БДСМ

Після нещасного випадку полігон у Старому Лисці закрили. Перевіряють стан усіх будівель. Через смерть і травми нацгвардійців військова прокуратура Івано-Франківського гарнізону порушила кримінальну справу.

Із Романом Логуновим у вівторок попрощалися у військовій частині. Він родом з міста Фастів на Київщині. Був неодружений. Мав сестру.

Нагадаємо, 6 вересня, близько 20.00 год. поблизу с. Старий Лисець Тисменицького р-ну. на території Лисецького полігону Національної гвардії України відбулося обрушення зовнішньої залізобетонної сходової клітки на вході в казарму.

Шукайте деталі в групі Facebook