facebook

На боротьбу з раSSєйською пропагандою Польща виділяє 1 млн євро

Як повідомляє офіційний портал МЗС Польщі, представники 35-ти країн Європи визнали нагальну потребу підтримки незалежних джерел інформації російською мовою у країнах “Східного партнерства”, зокрема в Україні, а також країнах Балтії для протидії російській пропаганді



.

Це важливе питання обговорювалось на конференції “Вільні і об’єктивні ЗМІ у “Східному партнерстві” і за його межами“, яка відбулася у Варшаві.

Під час конференції глава МЗС Польщі Гжегож Схетина наголосив, що кремлівсько-путінська пропаганда “вимагає нашої реакції. Однак нашою відповіддю не може бути контрпропаганда, це мають бути об’єктивні інформаційні програми російською мовою”.

Конференція у Варшаві – перший крок у підтримці медійних проектів у країнах, де сильною є російська пропаганда. Черговою фазою буде реалізація рекомендацій, які містяться у звіті Європейської фундації для демократії під назвою “Плюралізм і рівновага в російськомовному медійному просторі”, представленому Польщею і Нідерландами на Раді ЄС у закордонних справах у липні.

Польща виділить на реалізацію проекту 1 млн євро.

При цьому, глава МЗС Латвії Едгар Рінкевичс підкреслив, що для реалізації проекту протидії рассєйській пропаганді необхідною є міжнародна співпраця з питань стратегічної комунікації, зокрема з НАТО.

Керівник латвійського відомства зазначив, що ведеться робота зі створення передового центру в Ризі, метою якого буде розвиток якісної журналістики і надання підтримки розслідувальній журналістиці у країнах Балтії та “Східного партнерства”.

Європейська фундація для демократії представила у червні проект протидії російській пропаганді, який включає створення міжнародного інформаційного вузла (News Hub) для обміну інформаційними матеріалами, створення міжнародного центру виробництва інформаційного контенту (Content Factory), а також центри підвищення кваліфікації представників ЗМІ (Centre for Media Excellence).

Джерело – http://msz.gov.pl/pl/aktualnosci/wiadomosci/spotkanie_o_rosyjskojezycznych_inicjatywach_medialnych

Читайте також:  У Польщі поліція звинуватила українського студента у наклепі на поляків

Шукайте деталі в групі Facebook