facebook

Порошенко і Яценюк назвали різні терміни зростання соціалки

Яценюк сподівається, що соцвиплати підвищать у вересні-жовтні поточного року, а Порошенко каже – з січня 2016 року.

1681598



Президент України Петро Порошенко повідомив, що соціальні виплати для населення будуть підвищені з 1 січня 2016 року.

“Підкреслюю, що з 1 січня ми також будемо здійснювати рішучі кроки щодо підвищення соціального захисту людей”, – сказав Порошенко в інтерв’ю телеканалам у неділю ввечері.

Також, за словами президента, підвищуватимуться виплати військовослужбовцям.

“Я підкреслюю, що ми суттєво збільшимо рівень грошових виплат. Це дозволить вирішити ще одне питання – контрактної армії. Адже той, хто захоче перейти на контракт, отримає таку можливість, і рівень грошового забезпечення створить для цього гідну мотивацію”, – сказав Порошенко.

У той же час прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що сподівається на прийняття у четвер, 17 вересня, Радою пакету урядових законопроектів, які дозволять виробити підвищення пенсій і зарплат співробітників бюджетної сфери вже у вересні-жовтні поточного року.

“Якщо парламент проголосує в четвер – а він зобов’язаний проголосувати в четвер – то ми або окремою відомістю доплатимо до кінця поточного місяця додаткові суми для кожного пенсіонера, або при виплаті пенсій уже в жовтні місяці здійснимо ще додаткову оплату як за вересень, так і за жовтень”, – заявив він в ефірі телепередачі “10 хвилин із прем’єр-міністром” у неділю ввечері.

Він підкреслив, що кошти для цього вже накопичені на рахунках Державного казначейства.

30 серпня Яценюк заявив, що вони разом із Порошенком прийняли рішення про необхідність підвищення соціальних стандартів і повідомив, що з 1 вересня в Україні зростуть усі соціальні виплати, а також мінімальна заробітна плата та пенсії.

Наприкінці серпня в Мінфіні розповіли про підвищення соцстандартів з 1 вересня цього року.

Читайте також:  Носіть трусики правильно. 7 порад для жінок

Шукайте деталі в групі Facebook