facebook

В Угорщині розпочалися великомасштабні навчання за участю України

Кожна країна направить до Угорщини до 15 вересня по 400 своїх військовослужбовців.

1682330



В Угорщині, в період з 14 вересня по 21 жовтня, в рамках навчальних планів НАТО на осінь нинішнього року, відбуваються три великомасштабні військові навчання під загальною назвою “Brave Warrior 2015”. Про це повідомляє Радiо Свобода, посилаючись на інформацію Міністерства оборони Угорщини.

Учасниками навчань є армійські підрозділи Угорщини, США, України, Словаччини, Румунії, Словенії, Хорватії – всього з 14 різних держав, чисельністю особового складу в 1800 осіб.

Кожна країна направить до Угорщини до 15 вересня по 400 своїх військовослужбовців. Тим часом з Німеччини транзитом через Чехію і Словаччину сюди вже приїхали 550 американських піхотинців у складі механізованої колони з 150 одиниць бойової техніки, включаючи рятувальні військові вертольоти серії MEDEVAC.

Угорський журнал “Непсава” пише про те, що в рамках військових маневрів в Угорщині з навчальною метою бере участь також розвідувальний військовий літак Е3А AWACS, що знаходиться на озброєнні в армії США. На військовому аеродромі в угорському місті Папа протягом п’яти тижнів будуть тимчасово базуватися 22 військових літаки з різних країн НАТО.

Востаннє такі колони військових підрозділів США і НАТО відправлялися із Західної Європи в центральну частину континенту на територію держав-східноєвропейських союзників НАТО в березні 2015 року, щоб продемонструвати військово-політичну підтримку цих країн перед обличчям військової небезпеки з боку Росії.

Як раніше повідомлялося, в Латвії на військовій базі Адажі в понеділок, 14 вересня, розпочалися навчання сухопутних військ Silver Arrow, повідомляється на сайті Міністерства оборони країни.

Читайте також:  Коломойський оцінив втрати групи "Приват" після анексії Криму в $2 млрд

Шукайте деталі в групі Facebook