facebook

СБУ перекрила багатомільйонний канал фінансування ДНР

На рахунках було понад 75 млн грн.

1682321



Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з Держслужбою фінмоніторингу перекрили багатомільйонний канал фінансування “Донецької народної республіки” (ДНР). Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Підприємці з Донецької області розробили багатоетапний механізм переведення в готівку через банківську систему коштів, отриманих з Російської Федерації.

Протягом червня-липня поточного року кілька російських компаній на підставі удаваних договорів перерахували понад 100 мільйонів гривень акціонерному товариству з Донбасу. А отримані кошти підприємство, відповідно, перерахувало іншому підконтрольному товариству з обмеженою відповідальністю. Обидва суб’єкти підприємницької діяльності фактично перебували на тимчасово окупованих терористами територіях, але пройшли перереєстрацію за українським законодавством.

Потім для переведення в готівку грошей їх переказали на рахунки майже 30 фізичних осіб, відкритих у філії однієї з банківських установ. Після чого частину коштів планувалося незаконно ввезти на тимчасово окуповані території, а частину – використовувати для діяльності диверсійно-терористичних груп.

Повідомляється, що на рахунках цих фізичних та юридичних осіб було понад 75 млн грн.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-5 Кримінального кодексу України.

Читайте також:  Південь Італії накрили руйнівні повені. Фото та відео

Шукайте деталі в групі Facebook