facebook

Світлана Оришко: Зіновія Фітеля “Свобода” призначила на посаду першого заступника мера за погодженням з львівським кримінальним авторитетом “Пупсом”

В інтерв’ю “Фіртці” депутат Івано-Франківської міської ради колишня “свободівка”, яка добре знає внутрішню кухню політичної сили, Світлана Оришко поділилася спогадами про призначення першого заступника мера Івано-Франківська:




 
“Просто робився вигляд, що питання обговорюються. Скажімо, ми ще на початках голосували за склад виконавчого комітету, першого заступника мера. У перший же день фракційно ми обговорили всіх кандидатів, усе погодили. На другий день ми прийшли і нам дають на 30% змінений склад виконкому і конкретну фігуру на посаду першого заступника – Зіновій Фітель.

Хоча у нас була умова – тільки не він, бо знову ж залишаються ті ж самі корупційні схеми. Нам сказали – це погоджено у Львові з Пупсом. Тому протиріч не було ніяких. Я за першого заступника не голосувала. Голосувала за склад виконкому, бо мала надію, що ці люди щось зможуть змінити…

Зіновія Фітеля я добре знала, а тому і була проти його кандидатури. Під час голосування я вийшла, бо була дисципліна – або всі голосують, або не голосують.

Містом керує перший заступник Зіновій Фітель і Свобода, які між собою поділили сфери впливу. Тобто, містом керує людина, яку номінували бізнеструктури і затвердили її у Львові.

Фітель створює проблеми забудівникам і потім береться їх вирішувати за певні відсотки. Так працює схема. Коли прийшла нова команда прокурорів ще за часів Януковича, Фітель скликав усіх забудівників Івано-Франківська і сказав, що з кожного по квоті на квартири для прокурорів. Якщо ні – то ви у чорному списку прокуратури. І був чорний, білий список, і нейтральний. Так працює у нас все.

Тому, що у нас немає чітко виписаних правил гри – ведення бізнесу у тій чи іншій сфері ведення бізнесу. Так само у медицині, освіті…”

Читайте також:  На Прикарпатті збудують кілька вітрових електростанцій: підписано меморандум. ФОТО

Розповіла Світлана Оришко і про те, як вищі посадовці мерії та міськради грабують комунальну сферу:

“Людина, прийшовши зі студентської лави, не мала нічого, і вона за рік-два діяльності у міській владі, стає підприємцем і починає заробляти сотні тисяч гривень. Для мене це нонсенс.

У місті створено підприємства – такі собі прокладки, куди йдуть комунальні інвестиції. І так йде узурпація і грабіж комунальної сфери”.

 

Шукайте деталі в групі Facebook