facebook

Пора надати належну допомогу Україні, яка бореться проти найнебезпечнішого агресора у світі

Вра



жаюче: Україна, що стикається зараз з величезними труднощами – і в тому числі з розв’язаною Росією агресивною війноюпродовжує здійснювати підтримувані міжнародним співтовариством економічні реформи”, – заявив в інтерв’ю “The Washington Post” Лоренс Саммерс – професор Гарварду, колишній міністр фінансів США і директор Національної економічної ради.

Необхідно розуміти, що для Сполучених Штатів і Європи економічний успіх України вкрай важливий. Наші лідери справедливо стверджують, що військова сила не завжди буває самим підходящим засобом для вирішення міжнародних конфліктів.

Якщо Україна зможе підвищити стандарти життя для своїх громадян сильніше, ніж Росія для своїх, це стане великим тріумфом Заходу. У певному сенсі, зробити щось для України, важливіше, ніж зробити щось з Росією.

Допомога Україні – це не просто підтримка економічних реформ. У ситуації, коли на територію України було здійснено вторгнення, така допомога стає інвестицією в передову оборону і відповідає ключовим інтересам США і Європи в сфері безпеки.

Якщо Україна досягне економічного успіху, наші інвестиції багаторазово окупляться, оскільки, з одного боку, борги будуть виплачені з відсотками, а з іншого, сильна українська економіка буде здійснювати на російський режим стримуючий ефект. Крім того, її приклад буде також здійснювати на них тиск.

Історики ще будуть дивуватися, чому міжнародна спільнота з початку кризи витратила на підтримку незговірливої Греції вдесятеро більше, ніж на підтримку України, яка розпочала кардинальні реформи. Можливо, борги всередині Європейського Союзу – це якась особлива категорія, однак і МВФ зараз має намір виділити Греції в цілому 41 мільярд доларів, а Україні всього 22 мільярди.

Україні пора, нарешті, перейти до ринкової економіки та верховенства закону – тим більше, що у неї зараз є найкраща команда ринково-орієнтованих економістів за всю її історію.

А світовій спільноті пора, у свою чергу, зробити все можливе – а це набагато більше, ніж робиться зараз – щоб підтримати Україну в цей критичний момент”.

Читайте також:  У Польщі українець потрапив до лікарні після купання в озері

Джерело – http://www.washingtonpost.com/news/wonkblog/wp/2015/09/14/larry-summers-why-ukraines-debt-deal-is-important-not-just-for-ukraine-but-for-the-west/

Шукайте деталі в групі Facebook