facebook

На книжковому форумі у Львові попрацювали спецслужби РФ – СБУ

Це спецоперація російських спецслужб, вважають в СБУ.

1682962




Правоохоронці порушили кримінальну справу за фактом розповсюдження на форумі видавців у Львові книг антиукраїнського змісту. Про це повідомив начальник управління Служби безпеки у Львівській області Віктор Андрейчук під час наради у Львівській ОДА.

За його словами, книги надруковані під маркою Харківського видавництва “Фоліо”.

“У цій справі не все так просто. Частина книг під маркою українського видавництва була надрукована в Російській Федерації. Це спецоперація російських спецслужб”, – цитує начальника управління СБУ прес-служба Львівської ОДА.

На думку Андрейчука, такі масштабні заходи як форум видавців будуть використовуватися і надалі для дестабілізації ситуації в нашій країні.

“Ми повинні розуміти, що чим спокійніше буде на сході, тим голосніше буде на заході країни. Тобто, коли менше будуть стріляти в Донецькій і Луганській області, тоді буде збільшуватися ймовірність різного роду провокацій в західній Україні”, – підсумував голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

Нагадаємо, найбільший в Україні захід книжкового ринку – Форум видавців – тривав у Львові 22-й раз з 9 по 13 вересня.

Раніше в центрі Львова, на площі Ринок, активісти встановили стовп ганьби. За їхніми словами, цей “стовп ганьби” повинен нагадувати львів’янам та туристам, що на сході триває війна і не слід купувати російські товари.

На Львівщині СБУ виявила три випадки шпигунства на користь Росії

Читайте також:  Ще одна країна запроваджує безвізовий режим з Україною

Шукайте деталі в групі Facebook